КАКО ПОСТАТИ СОКОЛАР?

Бити велики заљубљеник у птице грабљивице, природу и бескрајно небеско плаветнило, не значи да ћете моментално постати соколар. Последња етапа уласка у овај чаробни свет јесте полагање соколарског испита.
 
Колико траје инкубација појединих врста птица грабљивица из реда соколова? Каква је разлика у лету између сокола и јастреба? То су само нека од стотинак питања на која
ће те одговарати као кандидати на Соколарски испиту.
 
Да би се дошло до стажирања потребно је учланити се у Српски соколарски клуб , где ће вам доделити ментора, то јест искусног соколара, који ће пратити ваш рад и помагати Вам у упознавању са птицама грабљивицама и упутити Вас у соколарство као уметност или спорт.

Свако ко након стажирања и положеног испита покаже да поседује знање, заслужује да постане соколар. Тек тада особа може да држи птице грабљивице и лови с њима. 

Сјајно перје прилегло уз тело одаје здравље птице. Није битно само да је она нахрањена, чиста и уредна, него и да је задовољна окружењем.
 
Соколарање има дугу традицију међу народима који живе у Србији. Још славни Немањићи у богата ловишта нису одлазили без помоћи ових аристократских птица, које вековима изазивају дивљење и страхопоштовање. У Србији постоје две врсте, од којих једна, степски соко, обитава у равници, а
у планинским пределима царује сиви соко.
 
Под мени
     
    Како постати соколар?
    погледај....

Заштитиник соколара
   Свети Трифун

    погледај...

   Соколарска oпрема
     погледај...


 

14.10.17 Soko Tim Austringer na Marakani

zastita od ptica dalje»

09.09.16 Посао којим се бавим

Соколари из Панчева гаје, негују, али и шармирају грабљивице dalje»

03.01.16 УПИС НОВИХ ЧЛАНОВА

dalje»